Društvene mreže

Prateći nas među prvima ćete saznati najnovije vijesti i događaje iz zemlje i svijeta, a vaši komentari i stavovi o određenim temama pomoći će nam da saznamo što vam se sviđa, a što ne. Na taj ćete način uspostaviti interakciju s ostalim korisnicima te se aktivno uključiti u rasprave o temama koje vas zanimaju.

Pratite nas!

INSTAGRAM

 

Vijesti

14. akcija podjele napitaka hodočasnicima u Aljmaš

Nedjelja, 15 Kolovoz 2021 16:17
Objavljeno u Novosti
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Osijek, 15.08.2021. - Četrnaesti puta Županijska organizacija HNS-a Osječko-baranjske županije i Podružnica HNS-a Osijek organizirali su podjelu napitaka hodočasnicima koji ovom rutom pješače Gospi od Utočišta u Aljmaš, na blagdan Velike Gospe 15. kolovoza.

Hodočasnici koji prolaze kroz Sarvaš na svom putu prema marijanskom svetištu u Aljmašu i ove su se godine mogli okrijepiti toplim i hladnim napitcima na našem štandu kod nogometnog igrališta. Uz članove i članice HNS-a napitke su dijelili Danijel Ilić, predsjednik Županijske organizacije HNS-a i Vladimir Ham, predsjednik HNS-a Osijek.

Tradicija je to duga 14 godina koja je nažalost prošle godine bila prekinuta zbog pandemije koronavirusom, no ove godine smo je nastavili. Najdraže nam je čuti od hodočasnika da na put ne nose svoje termosice jer znaju da ih mi čekamo s kavom, čajem, sokovima i vodom. Više od tisuću napitaka je podjeljeno tijekom ove noći, a reakcije naših sugrađanka i sugrađana danas su jednako pozitivne i ohrabrujuće kao i davne 2007. godine, kada sam krenulo sa inicijativom dočekivanja hodočasnika.