Društvene mreže

Prateći nas među prvima ćete saznati najnovije vijesti i događaje iz zemlje i svijeta, a vaši komentari i stavovi o određenim temama pomoći će nam da saznamo što vam se sviđa, a što ne. Na taj ćete način uspostaviti interakciju s ostalim korisnicima te se aktivno uključiti u rasprave o temama koje vas zanimaju.

Pratite nas!

INSTAGRAM

 

Vijesti

HNS s novim ljudima i vizijom

Srijeda, 03 Veljača 2021 07:54
Objavljeno u Novosti
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Osijek, 03.02.2021. - Na današnjoj konferenciji za novinare u Osijeku predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj je za stanje u stranci rekao kako se sada osjeća novi zamah, iako stvari nisu dobro izgledale ni prije posljednjih parlamentarnih izbora, a niti poslije. HNS na lokalne izbore izlazi jača, pomlađena i neopterećena, tražeći prije svega potporu za ideje i projekte te ljude koji će nositi te projekte u idućem razdoblju. Smatra kako je njegovim izborom za čelnika HNS-a na unutarstranačkim izborima omogućena nova nada u povratak nekadašnjim korijenima i vraćanje povjerenja građana, koje su usput izgubili.

"Svjesni smo svog rejtinga posljednjih godina, tu se nešto mora mijenjati i to smo prepoznali. Želimo prije svega razgovarati o smjeru u kojem želimo da Osijek ide. Ne želimo previše gledati unatrag, nego gledati u budućnost, jer Osijek to zaslužuje." poručio je Stjepan Čuraj.

Predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj je najavio da će HNS na nacionalnoj razini pokrenuti inicijativu da predškolski odgoj uđe u sustav obrazovanja, kao i osnovno te srednje školstvo.
"Danas imamo tri stupa obrazovanja, a država financira samo osnovno i srednje školstvo putem decentraliziranih sredstava, ali ne i predškolski odgoj i mi želimo da to bude ravnopravno", istaknuo je. Ocijenio je kako bi to bila demografska, ali i mjera financijske pomoći građanima te da država treba i mora pomoći i tom dijelu obrazovnog sustava.