Društvene mreže

Prateći nas među prvima ćete saznati najnovije vijesti i događaje iz zemlje i svijeta, a vaši komentari i stavovi o određenim temama pomoći će nam da saznamo što vam se sviđa, a što ne. Na taj ćete način uspostaviti interakciju s ostalim korisnicima te se aktivno uključiti u rasprave o temama koje vas zanimaju.

Pratite nas!

INSTAGRAM

 

Vijesti

Javnozdravstvena akcija "Dan crvenih haljina"

Petak, 05 Veljača 2021 08:00
Objavljeno u Novosti
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Osijek, 05.02.2021. - "Dan crvenih haljina", koja podržava međunarodnu aktivnost prepoznavanja i sprečavanja moždanog udara u žena, tradicionalno se održava prvi petak u veljači.

Najvažniji korak u borbi protiv moždanog udara u žena je edukacija: poznajemo li uzroke, možemo promijeniti način života i smanjiti rizike, a znanje o simptomima pomoći će nam da pravovremeno reagiramo i tako pomognemo sebi ili drugima ako do moždanog udara ipak dođe.

Predsjednica Ženske inicijative HNS-a OBŽ Željka Kolarić, istaknula je važnost pravovremenog otkrivanja simptoma moždanog udara, posebice je uputila apel ženama da reagiraju čim prije, jer je tada mogućnost preživljavanja i života bez oštećenja i invalidnosti velika.

Obucite crvene haljine, smanjite stres, promijenite loše životne navike i čuvajte svoje zdravlje.