Društvene mreže

Prateći nas među prvima ćete saznati najnovije vijesti i događaje iz zemlje i svijeta, a vaši komentari i stavovi o određenim temama pomoći će nam da saznamo što vam se sviđa, a što ne. Na taj ćete način uspostaviti interakciju s ostalim korisnicima te se aktivno uključiti u rasprave o temama koje vas zanimaju.

Pratite nas!

INSTAGRAM

 

Vijesti

Retfalački HNS i HSU organizirali su radionicu za energetsku obnovu obiteljskih kuća i ugradnju dizala u višekatne stambene zgrade

Četvrtak, 06 Prosinac 2018 14:46
Objavljeno u Novosti
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Osijek, 06.prosinca  2018.- Retfalački HNS i HSU održali su jučer savjetovanje na temu energetske obnove obiteljskih kuća i ugradnje dizala u višekatne stambene zgrade u prostorijama Gradske četvrti Retfala.

Nakon kratkog izlaganja o temi stručnjaci iz područja regulative građenja, energetike, održavanja zgrada te proizvodnje i održavanja dizala odgovarali na pitanja zainteresiranih građana.

Podsjećamo, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja Predraga Štromara za sljedeću godinu planira realizaciju projekta energetske obnove obiteljskih kuća. Želimo pomoći građanima da spremni dočekaju objavu natječaja i na vrijeme počnu prikupljati dokumentaciju kako bi odmah mogli poslati prijavu na natječaj.

 

„Želimo i dalje pomagati našim sugrađanima te putem radionica pomoći u pripremi i popunjavanju dokumentacije potrebne za ostvarivanje subvencija te u suradnji s Gradom Osijekom pokušati iznaći i dodatne subvencije za realizaciju energetske obnove obiteljskih kuća.“ poručio je Dražen Slunjski predsjednik ogranka HNS-a Retfala.

 

Velikom broju zainteresiranih sugrađana na pitanja poput: Odakle uopće početi? Koja dokumentacija je potrebna? Treba li zgrada biti legalna? Koliko sada trošim energije za grijanje, hlađenje i pripremu tople vode? Koliko mogu uštediti? Koje zgrade mogu ugraditi dizala i kako da pokrenemo inicijativu? Može li se dizala financirati iz sredstava pričuve ? odgovarali su: Davor Mrčela,oec., iz Zavoda za stanovanje Grada Osijeka, Marinko Damjanović, dipl.ing.građ, energetski certifikator iz tvrtke BP Consulting i Ivica Mlinarević iz tvrtke Miconic dizala.