Društvene mreže

Prateći nas među prvima ćete saznati najnovije vijesti i događaje iz zemlje i svijeta, a vaši komentari i stavovi o određenim temama pomoći će nam da saznamo što vam se sviđa, a što ne. Na taj ćete način uspostaviti interakciju s ostalim korisnicima te se aktivno uključiti u rasprave o temama koje vas zanimaju.

Pratite nas!

INSTAGRAM

 

Vijesti

Žana Gamoš: Samo zajedničkom suradnjom možemo poboljšati život stanovnika Tenje

Utorak, 06 Studeni 2018 20:00
Objavljeno u Novosti
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Osijek, 06.10.2018. - Predsjednica Podružnice HNS-a Osijek i mještanka Tenje Žana Gamoš danas je održala konferenciju za medije na kojoj je predstavila dvije HNS-ove inicijative koje će uvelike doprinijeti poboljšanju života u Mjesnom odboru Tenja.

Prva inicijativa se odnosi na sigurnost u ulici Jure Kaštelana, posebice na samom izlazu prema Antunovcu. Naime, trenutna regulacija i signalizacija izazivaju zabrinutost mještana za sigurnost svih sudionika u prometu, a posebno djece koja tim putem idu u školu i prema autobusnom stajalištu. Iz tog se razloga danas iz ogranka HNS-a Tenja, a prema stručnim službama Grada Osijeka, upućuje inicijativa za izgradnju kolnog prilaza kod autobusnog okretišta i postavljanje horizontalne i vertikalne prometne signalizacije.

''U ime mještana ovog dijela Tenje želim ukazati na potrebu žurnog postavljanja prometne signalizacije, pješačkog prijelaza i treptajućeg semafora, kao i izgradnju kolnog prilaza kod autobusnog okretišta u ulici Jure Kaštelana budući da je nepostojanjem navedenog sigurnost mještana ugrožena. Naime, veliki broj mještana na putu u školu ili posao da bi došli do autobusa moraju pretrčavati cestu dok u isto vrijeme vozači zbog krivina nemaju dobru preglednost i često ne reagiraju na upozorenja o potrebi pridržavanja dozvoljene brzine u naselju. Realizacijom ove inicijative sigurnost svih sudionika prometa podigla bi se na daleko višu razinu'', rekla je Žana Gamoš.

Kao drugu inicijativu, Gamoš navodi rekonstrukciju nogostupa duž cijele ulice Jure Kaštelana.

''Zbog lošeg stanja postojećeg nogostupa duž cijele ulice Jure Kaštelana, mještani, mladi i stari, majke s djecom u kolicima, učenici, svakodnevno po svim vremenskim uvjetima prisiljeni su kretati se kolnikom, a radi se o velikom broju mještana budući da je riječ o prometno važnoj ulici kojoj gravitira nekoliko sporednih ulica. Uz podršku mještana u proteklom periodu prikupili smo peticiju s oko 300 potpisa kojom tražimo kompletnu rekonstrukciju nogostupa duž cijele ulice Jure Kaštelana. Znamo da je riječ o financijski zahtjevnom projektu no peticiju ćemo uputiti Gradu i vjerujem da će biti prepoznata i osigurana kroz proračun u narednu godinu ili dvije dana, što bi bilo realno i zadovoljavajuće. Hvala mojoj Tenji na podršci i povjerenju. Zajedno svakodnevicu i život u Tenji možemo učiniti sigurnijom, kvalitetnijom i ljepšom'' , zaključila je Gamoš.