Društvene mreže

Prateći nas među prvima ćete saznati najnovije vijesti i događaje iz zemlje i svijeta, a vaši komentari i stavovi o određenim temama pomoći će nam da saznamo što vam se sviđa, a što ne. Na taj ćete način uspostaviti interakciju s ostalim korisnicima te se aktivno uključiti u rasprave o temama koje vas zanimaju.

Pratite nas!

INSTAGRAM

 

Vijesti

Na inicijativu HNS-a Brijest vraćena stara prometna regulacija

Petak, 02 Studeni 2018 10:01
Objavljeno u Novosti
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Osijek, 02.11.2018. - Inicijativa ogranka HNS-a Brijest za vraćanje stare prometne regulacije je realizirana! Stručne službe su izašle na teren i uklonile prometne znakove za jednosmjerne ulice.

Ovu hvalevrijednu inicijativu najavio je Željko Biber, predsjednik ogranka HNS-a Brijest na konferenciji za medije u ponedjeljak 29. listopada. Inicijativu za vraćanje stare prometne regulacije članovi ogranka HNS-a Brijest predali su stručnim službama Grada Osijeka i na zadovoljstvo svih mještana, inicijativa je prihvaćena i realizirana!

„Realizacijom HNS-ove inicijative za vraćanje stare prometne regulacije ponovno smo dokazali da ne dajemo prazna obećanja, već da smo ovdje kako bi život mještanki i mještana Brijesta učinili boljim i ugodnijim. Uklanjanje prometnih znakova za jednosmjerne ulice je izazvalo odlične reakcije naših sumještana. Sretni su i zadovoljni jer je riješena situacija koja im je od travnja zadavala puno problema. Prepoznali su u nama partnera koji ne daje prazna obećanja, već radi te mi se javljaju sa čestitkama, ali i s brojnim idejama i prijedlozima za daljnji rad.“ poručio je Željko Biber, predsjednik ogranka HNS-a Brijest.

Podsjećamo, u travnju ove godine, na nezadovoljstvo stanovnika Brijesta, na snagu je stupila nova prometna regulacija. Tako su ulice Sprečanska, Vojlovica, Dobra, Tešanjska i dio Usorske od kućnog broja 2 do 32, koje su do tada bile dvosmjerne ovom regulacijom postale jednosmjerne. U pojedinim se ulicama povećao intenzitet prometa što je dovelo do zabrinutosti za sigurnost najmlađih. Također, jednostavne radnje poput odlaska u trgovinu su postale komplicirane i zahtijevale su zaobilaznu vožnju. Protiv nove regulacije mještani su potpisivali i peticiju koja tada nije naišla na plodno tlo u Vijeću Mjesnog odbora Brijest.