Društvene mreže

Prateći nas među prvima ćete saznati najnovije vijesti i događaje iz zemlje i svijeta, a vaši komentari i stavovi o određenim temama pomoći će nam da saznamo što vam se sviđa, a što ne. Na taj ćete način uspostaviti interakciju s ostalim korisnicima te se aktivno uključiti u rasprave o temama koje vas zanimaju.

Pratite nas!

INSTAGRAM

 

Vijesti

Osma sjednica Županijske skupštine Osječko-baranjske županije

Petak, 16 Veljača 2018 10:45
Objavljeno u Novosti
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Osijek, 08.02.2018. - Na osmoj sjednici Županijske skupštine Osječko-baranjske županije vijećnici Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati su aktivno sudjelovali u radu Skupštine.

Vijećnici HNS-a su iznijeli svoj stav kako je nedopustivo da koncesionar autobusnog prijevoza ukine 72 autobusne linije i tim samovoljnim činom đake, radnice, radnike i sve ostale koji su korisnici autobusnog prijevoza, sa područja dvije trećine Osječko-baranjske županije, stavi u nepovoljan položaj. Predsjednik Kluba vijećnika HNS-a Ivica Mandić pohvalio je reakciju Župana, koji je u samo jednom danu uspio organizirati sastanak sa dva resorna ministra i predsjednikom Vlade RH, što je rezultiralo da danas taj prijevoz bude još uvijek aktivan i u funkciji. Zatim, je iznio stav vijećnika HNS-a da je potrebno izraditi institucionalni okvir koji bi predstavljao trajno riješenje kroz uredbu koncesionarskih ugovora, gdje bi bilo točno navedeni koraci koji su potrebni kako bi došlo do eventualnih promjena ili izmjena jednom potpisanog ugovora za organiziranje javnog prijevoza na području Osječko-baranjske županije.

"Stav je osječko-baranjskih HNS-ovaca da političari moraju biti oni koji će izgraditi institucionalni okvir koji će omogućavati normalno funkcioniranje svih građanki i građana osječko-baranjske županije. Samim time naša je zadaća ovakve situacije spriječiti kroz zakonodavni okvir", poručio je Vinko Ručević, vijećnik u skupštini Osječko-baranjske županije i predsjednik Županijske organizacije osječko-baranjskog HNS-a.

Između ostalih tema vijećnici HNS-a su aktivno sudjelovali u raspravi o temi organizacije vatrogastva i o formiranju nove razvojne agencije Osječko-baranjske županije. Po pitanju vatrogastva klub vijećnika HNS-a je zauzeo stav kako Skupština mora prepoznati da vatrogasna društva predstavljaju jednu od najorganiziranijih snaga po pitanju, prvenstveno elementarnih, a zatim i bilo kojeg drugog oblika opasnih situacija.

Dosadašnja agencija na području Slavonije i Baranje je ustrojena u obliku trgovačkog društva, a novi zakon, kojim je reguliran rad razvojnih agencija, sprječava takav oblik ustroja regionalnih razvojnih agencija. Predsjednik Kluba HNS-a Ivica Mandić je apelirao da razvojna agencija preuzme aktivnu ulogu u iniciranju razvoja onih lokalnih sredina kojima najviše nedostaje stručnog kadra za pisanje i provedbu Europskih i drugih projekata.

Izvor: hns-obz.com