Društvene mreže

Prateći nas među prvima ćete saznati najnovije vijesti i događaje iz zemlje i svijeta, a vaši komentari i stavovi o određenim temama pomoći će nam da saznamo što vam se sviđa, a što ne. Na taj ćete način uspostaviti interakciju s ostalim korisnicima te se aktivno uključiti u rasprave o temama koje vas zanimaju.

Pratite nas!

INSTAGRAM

 

Vijesti

Dinko Burić u Belišću predstavio Pokret za Slavoniju i Lidiju Gavrić, kandidatkinju za zamjenicu župana Osječke-županije

Petak, 30 Travanj 2021 15:50
Objavljeno u Novosti
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Belišće, 30.04.2021. - Danas je u Belišću, u prostorijama poduzetničkog inkubatora Polet, predstavljen Pokret za Slavoniju, platforma koju čine HNS, HSS, NS-REFORMISTI, nezavisna lista Dinka Burića te mnoge druge nezavisne liste. Pokret za Slavoniju i Lidiju Gavrić, kandidatkinju za zamjenicu župana predstavio je Dinko Burić, gradonačelnik Grada Belišća i kandidat za treći gradonačelnički mandat.

„Kao gradonačelnik sretan sam i ponosan što Belišće ima Lidiju Gavrić, moju suradnicu koja je iznimno sposobna i pametna žena, kao svoju kandidatkinju za zamjenicu župana!

U svom sam političkom djelovanju oduvijek posebno naglašavao težnje da svi zajedno napravimo što je moguće više za našu Slavoniju i Baranju. Drago mi je da mogu reći da istinski dajem potporu Pokretu za Slavoniju, ovoj dobroj i plemenitoj ideji da svi zajedno -  jer pojedinačno malo možemo napraviti, napravimo puno za cijelu našu Slavoniju i Baranju, za našu županiju, a na taj način ćemo indirektno ćemo i Belišću i cijeloj Valpovštini!“ poručio je Dinko Burić, gradonačelnik Grada Belišća.

Pozvao je sve sugrađanke i sugrađane s područja grada Belišća da ne propuste priliku izaći na ove izbore. „To je iznimno važno! Izbori su jedanput u četiri godine. Stoga, ne propuštajmo priliku sami odlučivati o tome u kojem smjeru će dalje ići razvoj, kako naše lokalne zajednice, tako i cijele naše županije. Izađimo svi zajedno na izbore! 16.svibnja svojim glasom određujmo smjer u kojem će se ići, a ja pozivam sve da prepoznaju vrijednosti i ideje pokreta za Slavoniju i da prepoznaju važnost toga da ne očekujemo da drugi rješavaju naše probleme, nego da te probleme moramo sami rješavati i biti predvodnici!“ rekao je Dinko Burić, poručivši kako listi Pokreta za Slavoniju želi uspjeh, ustrajnost i upornost, a građanima je poručio kako je glas za Pokret za Slavoniju glas za ideju boljeg života u Slavoniji i Baranji.

Ivica Mandić, kandidat za župana ispred Pokreta za Slavoniju rekao je kako Pokret za Slavoniju ima zadatak i cilj okupiti sve one snage koje žele bolje ovim prostorima te da ovim prostorima vrati život i sjaj koji je imao u ne tako davnoj prošlosti. Kao tri glavne točke programa naveo je gospodarstvo, kao pokretač demografije, kulture i sporta; obrazovanje koje moramo prilagoditi potrebama rada, a ne potrebama biroa za zapošljavanje i demografiju.

„S politikama i alatima koje će nam biti dostupni moramo pokušati vratiti natrag dio mladih koji su otišli u svijet. Tu nismo utopisti da očekujemo da će se vratiti svi, ali vjerujemo da bi se jedan dobar vratio i automatski bi time ovi prostori dobili drugu kvalitetu i drugi sadržaj. Po najblažim procjenama govori se da u Slavoniji i Baranji trebalo otvoriti između trinaest i petnaest tisuća radnih mjesta da bi Osječko-baranjska županija prodisala punim plućima. Time bi se podigao standard, a vjerujem da bi se sigurno značajno odrazilo i na demografiju.“ zaključio je Ivica Mandić, kandidat za župana ispred platforme Pokret za Slavoniju, čestitavši građankama i građanima Grada Belišća Dan Grada.

Okupljenim medijima se obratio Tomislav Pinterić, županijski predsjednik HSS-a Osječko-baranjske županije, izrazivši zadovoljstvo pridruživanjem HSS-a županijskoj listi HNS-a, NS-REFORMISTA i nestranačkim pojednicima.