Društvene mreže

Prateći nas među prvima ćete saznati najnovije vijesti i događaje iz zemlje i svijeta, a vaši komentari i stavovi o određenim temama pomoći će nam da saznamo što vam se sviđa, a što ne. Na taj ćete način uspostaviti interakciju s ostalim korisnicima te se aktivno uključiti u rasprave o temama koje vas zanimaju.

Pratite nas!

INSTAGRAM

 

Vijesti

Vladimir Ham kandidat HNS-a za osječkog gradonačelnika

Nedjelja, 21 Ožujak 2021 07:08
Objavljeno u Novosti
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Osijek, 21.03.2021. - Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati, danas je u Osijeku predstavila Vladimira Hama, svog kandidata za gradonačelnika. Na predstavljanju u suvremenom konferencijskom centru edukativno-informativnog kompleksa Stara pekara javnosti se najprije obratio predsjednik HNS-a, Stjepan Čuraj, predstavivši Vladimira Hama kao modernog gradonačelnika za moderni Osijek.

Vladimir Ham ima sve osobine modernog osječkog gradonačelnika. Poznaje politički sustav, razumije načine kroz koje se političke inicijative oblikuju u konkretne gradske projekte, poznaje gradski proračun, iznimno je komunikativan i uključiv, i njegova je kandidatura za Osijek jedini pravi izbor – rekao je Čuraj.

Riječ je, objasnio je, o čovjeku posebne energije i vječitog osmijeha, tipičnom Essekeru koji se aktivno služi njemačkim i engleskim jezikom, smirenom i odmjerenom. Istaknuo je da Vladimir Ham zna slušati s razumijevanjem, da ima veliki prezentacijski kapacitet te da nadahnjuje i povezuje ljude, narode, stare i mlade... a da njegovi javni istupi uvijek čine ponosnim one u čije ime govori.

Vladimir Ham istaknuo je kako je u Osijeku primarno potrebno promijeniti atmosferu, a potom za ilustraciju predstavio kratku snimku stanja i političkog sadržaja koji je trenutno ponuđen u osječkoj političkoj areni: S jedne strane imamo političku ponudu koja se skriva iza velikih infrastrukturnih projekata koje državna poduzeća na našem prostoru planiraju i izvode već desetak godina, bez obzira koja je vlada na vlasti i uvijek u suradnji s lokalnom samoupravom, pa ne vidim kako to odjednom može biti novi lokalni politički program. S druge strane, imamo političke vizije nekoliko seniora koji se oslanjaju na zajedničku emociju da je u Osijeku nekad bilo bolje i da će se oni truditi vraćati neke od tadašnjih vrijednosti. A zapravo je istina da je svakome njegova mladost bila najljepša. I to je sve – rekao je Ham.

Potom je objasnio kako u Osijeku, unatoč žalu nekih kandidata za boljim vremenima, pulsira iznimno snažna energija mladih ljudi koji razvijaju nove poslove i cijele nove industrije te da je zadatak nove gradske administracije pronalaziti načine da se tim generacijama olakšavaju i ubrzavaju sve procedure
potrebne za razvoj koji će transformirati grad.

U narednim danima i tjednima predstavit ćemo nove suradnike i podržati inicijative koje već imaju rješenja za probleme u različitim dijelovima grada. Pokazat ćemo da Osijek ima ljude koji znaju što rade i koji već sada stvaraju bolje okružje za buduće mlade generacije i njihova najbolja životna razdoblja u Osijeku. Nećemo najavljivati nove agencije u kojima će sistem zapošljavati. Nećemo obećavati otvorenja novih tvornica nego ćemo stvarati preduvjete da ozbiljan posao za Osijek rade oni koji su u tome već sad najuspješniji – objasnio je Vladimir Ham.

 

Video sadržaj