Društvene mreže

Prateći nas među prvima ćete saznati najnovije vijesti i događaje iz zemlje i svijeta, a vaši komentari i stavovi o određenim temama pomoći će nam da saznamo što vam se sviđa, a što ne. Na taj ćete način uspostaviti interakciju s ostalim korisnicima te se aktivno uključiti u rasprave o temama koje vas zanimaju.

Pratite nas!

INSTAGRAM

 

Vijesti

One to zaslužuju

Nedjelja, 07 Ožujak 2021 16:36
Objavljeno u Novosti
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Osijek, 07.03.2021. - Podružnica Hns-a Osijek danas je u Vrtu Jagode Truhelke održala konferenciju za medije kojom je ukazano na ignoriranje doprinosa žena hrvatskoj povijesti koja se očituje na simboličkoj razini imenovanja ulica, javnih površina i ustanova.

“Žene se promatra isključivo kroz privatnu sferu i njihovu obiteljsku ulogu. Želimo to promijeniti” - istaknula je Željka Kolarić, predsjednica Ženske inicijative Hns-a OBŽ.

Predsjednik Hns-a Osijek, Vladimir Ham istaknuo je da Hns godinama predlaže imenovanje parka iz Kappa centra imenom Savke Dapčević Kučar te se nada da će se to, ove godine kada obilježavamo 50 godina Hrvatskog proljeća, ipak dogoditi.
 
Svim ženama želimo sretan Međunarodni dan žena, dan kad podsjećamo na važnost i potrebu za potpunom ravnopravnošću i afirmacijom žena u svim aspektima društvenog života.