Društvene mreže

Prateći nas među prvima ćete saznati najnovije vijesti i događaje iz zemlje i svijeta, a vaši komentari i stavovi o određenim temama pomoći će nam da saznamo što vam se sviđa, a što ne. Na taj ćete način uspostaviti interakciju s ostalim korisnicima te se aktivno uključiti u rasprave o temama koje vas zanimaju.

Pratite nas!

INSTAGRAM

 

Vijesti

Realizirana HNS-ova inicijativa postavljanja prometne signalizacije na pješačkom prijelazu u Sljemenskoj ulici

Utorak, 19 Siječanj 2021 07:45
Objavljeno u Novosti
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Osijek, 19.01.2021. - Sukladno nastojanjima osječkog HNS-a za povećanjem sigurnosti pješaka na gradskim prometnicama ostvaren je još jedan projekt. Na problem slabe vidljivosti pješačkog prijelaza u Sljemenskoj ulici kod VPG osječki HNS je upozorio prije nekoliko godina kad je postavljeno privremeno rješenje u obliku treptača s ciljem podizanja svijesti vozača dok se približavaju predmetnom prijelazu.

Taj prijelaz predstavlja točku na kojoj započinje mirni dio Retfale s mnoštvom mladih obitelji, čija djeca tim putem svakodnevno idu u školu. S obzirom na okretište autobusne linije, koja učestalo prometuje nastavkom Sljemenske ulice prema gradu, izražena je potreba za boljim označavanjem tog prijelaza.
Nakon što su osigurana financijska sredstva i prikupljena sva potrebna dokumentacija za adekvatno rješenje, napokon je postavljen veliki treptač s LED rasvjetom s ciljem podizanja sigurnosti prelaska pješaka na tom potezu.
"Nakon razgovora s građanima Sljemenske ulice kao i naselja Vijenca Petrove Gore i Vijenca Dinare, koji su nas upozorili na ovaj problem i zamolili ukoliko možemo pokrenuti inicijativu rješavanja istog, prije nekoliko godina prvi puta smo održali konferenciju za novinare s ciljem isticanja opasnosti ovog nedovoljno vidljivog prijelaza. Tada su gradske vlasti postavile treptač koji je bio „vatrogasno“ rješenje dok se ne steknu uvjeti za prometnu signalizaciju koja bi u potpunosti riješila problem građana iz tih naselja." kaže Dražen Slunjski, člana osječkog HNS-a s područja Retfale. "Mi u HNS-u i dalje pokušavamo pomagati našim sugrađanima i ukazivati na njihove svakodnevne probleme te pomagati u rješavanju istih. Tako je na našu inicijativu u suradnji s gradom i stanovnicima Naselja Ljudevita Posavskog uređeno igralište u srcu tog naselja i postavljena ogradica koja odvaja dječje igralište od ceste koja kruži oko retfalačke tržnice. I dalje ćemo se zalagati za izgradnju parkirališta oko dječjeg vrtića Sunčica, koje trenutno nije u planu vijeću GČ Retfala kao i povećanja sigurnosti svih puteva kojim naši najmlađi sugrađani hodaju u svoje škole s ciljem stvaranja GČ Retfala još primjerenijim mjestom za naseljavanje mladih obitelji i ugodno življenje." zaključuje Slunjski.