Društvene mreže

Prateći nas među prvima ćete saznati najnovije vijesti i događaje iz zemlje i svijeta, a vaši komentari i stavovi o određenim temama pomoći će nam da saznamo što vam se sviđa, a što ne. Na taj ćete način uspostaviti interakciju s ostalim korisnicima te se aktivno uključiti u rasprave o temama koje vas zanimaju.

Pratite nas!

INSTAGRAM

 

Vijesti

Dan jabuka i pomoć za napuštene mačke

Subota, 19 Listopad 2019 18:54
Objavljeno u Novosti
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Osijek, 19.10.2019. - Članovi HNS-ovog ogranka Industrijska četvrt, predvođeni predsjednikom  Miroslavom Jelićem i tajnikom ogranka Dubravkom Pichlerom održali su jučer hvalevrijednu akciju kojom su prikupljali donacije sugrađanki i sugrađana za Udrugu „9 života“ koja skrbi za napuštene mačke na području Grada Osijeka. Suradnju s Udrugom 9 života HNS-ovci s Mačkamame započeli su prošle godine, sa željom da ova akcija postane tradicionalna.

Kako stoji na Facebook stranici Udruge „9 života“, cilj je Udruge pridonositi dostojanstvenom životu svih živih bića u skladu s njihovim potrebama, s posebnim naglaskom na sprječavanje zlostavljanja, mučenja i svih drugih nehumanih postupanja prema mačkama i psima, podizanja opće svijesti građana, upoznavanja javnosti sa Zakonom o zaštiti životinja, kastracija i zdravstvena zaštita mačka i pasa, te rad na prevenciji napuštanja kućnih ljubimaca.

U zamjenu za donaciju u hrani i potrepštinama kojima se pomaže rad Udruge „9 života“ Osječanke i Osječani  su na poklon dobili jabuke te je na taj način obilježen i Svjetski dan jabuka.

„Svjesni smo činjenice da je Udruzi svaka pomoć u radu dobrodošla  te smo na ovaj način željeli pomoći i aktivno sudjelovati u zbrinjavanju maca kojima treba dom. Prikupili smo veliku količinu hrane i potrepština, jer su se naši susjedi i ove godine odazvali akciji u velikom broju.“  poručio je predsjednik ogranka Miroslav Jelić i zahvalio na odazivu i potpori predstavnicima svih osječkih ogranaka HNS-a, vodstvu Podružnice HNS-a Osijek i predsjednici  Žani Gamoš.