Društvene mreže

Prateći nas među prvima ćete saznati najnovije vijesti i događaje iz zemlje i svijeta, a vaši komentari i stavovi o određenim temama pomoći će nam da saznamo što vam se sviđa, a što ne. Na taj ćete način uspostaviti interakciju s ostalim korisnicima te se aktivno uključiti u rasprave o temama koje vas zanimaju.

Pratite nas!

INSTAGRAM

 

Vijesti

Koalicija HNS-HSU: Osijek nije prosjek!

Utorak, 20 Studeni 2018 16:00
Objavljeno u Novosti
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Osijek, 20.11.2018. - Hrvatska narodna stranka-liberalni demokrati i HSU izlaze zajedno na Izbore za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora koji će se održati 9. prosinca 2018., a suradnju dvije stranke predstavile su Žana Gamoš, predsjednica Podružnice HNS-a Osijek i zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka i Jelena Dodig, predsjednica Gradske organizacije HSU-a Osijek.

Žana Gamoš rekla je kako je ovaj zajednički izlazak na izbore nastavak višegodišnje suradnje HNS-a i HSU-a u Osijeku.

 

„Osijek nije prosjek! Osijek je natprosječno lijep grad.Osijek je natprosječno ugodan grad za živjeti u njemu. Osijek je grad natprosječnih ljudi. U svakoj gradskoj četvrti, u svakom mjesnom odboru, u svakom dijelu i svakoj ulici našega grada, radit ćemo na tome da svaki od njih postane natprosječan i da život u svim četvrtima i mjesnim odborima u svakodnevici bude natprosječan. Svi mi živimo naš grad 24 sata na dan, 365 dana u godini. Živimo sa svojim susjedima i sumještanima, svojim Osječankama i Osječanima i zajedno rješavamo svakodnevnu problematiku“, rekla je Gamoš.

 

Žana Gamoš podsjetila je na projekte koji su realizirani zalaganjem HNS-a i kao primjer navela obnovljenu Opatijsku ulicu, rekonstrukciju Bakarske ulice i obnovljen ponton na Bajeru u Gradskoj četvrti Jug II, rekavši kako u budućnosti želimo da Bajer postane sportsko-rekreacijski centar. Također, istaknula je izgradnju i postavljanje rasvjete na cesti između Tenje i Osijeka, izgradnju trodijelne, moderne, sportske dvorane Osnovne škole Tenja, izgradnju i ozelenjavanje nove zelene oaze sa suvremenim dječjim igralima te dogovorenu rekonstrukciju kompletnog nogostupa u ulici Jure Kaštelana u Mjesnom odboru Tenja.

 

„Želimo učiniti svim Osječankama i Osječanima život što boljim i kvalitetnijim, što HNS dokazuje svojim radom i realizacijom projekata. Na izbore HNS i HSU izlaze zajedno i to u sedam gradskih četvrti i sedam mjesnih odbora. Na izbore 9. prosinca idemo odlučno i sigurno. Idemo u pobjedu u svim gradskim četvrtima i  svim mjesnim odborima, jer Osijek nije prosjek!“ poručila je Gamoš

 

 „Poveznica i sezibilitet između HNS-a i HSU-a je činjenica da je kod nas prisutna starost i iskustvo, dok je u HNS-u mladost i entuzijazam. Kada to povežemo sigurno možemo napraviti puno po pitanju  kvalitetnije i sadržajnije starosti, po pitanju daljnjih otvaranja dnevnih boravaka za starije te na ugradnji dizala u višestambene zgrade. Odnosno, da poradimo na onome što će donijeti kvalitetu života našim starijim sugrađanima i pružiti izvaninstitucionalnu skrb, da ne moraju potražiti svoja mjesta u domovima za stare, koji su prenapučeni, nego da što duže ostanu u svojim domovima, među svojim susjedima i prijateljima. S druge strane imamo i mi senzibiliteta prema mladima jer su naša djeca, naši unuci. Stalo nam je da stvorimo poticajno okruženje u kojem će oni nastaviti živjeti, a ne odlaziti dalje.” rekla je Jelena Dodig, predsjednica Gradske organizacije HSU-a Osijek.