Društvene mreže

Prateći nas među prvima ćete saznati najnovije vijesti i događaje iz zemlje i svijeta, a vaši komentari i stavovi o određenim temama pomoći će nam da saznamo što vam se sviđa, a što ne. Na taj ćete način uspostaviti interakciju s ostalim korisnicima te se aktivno uključiti u rasprave o temama koje vas zanimaju.

Pratite nas!

INSTAGRAM

 

Vijesti

Svjetski dan osoba s Down sindromom

Ponedjeljak, 21 Ožujak 2022 05:41
Objavljeno u Novosti
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Osijek, 21.03.2022. - Danas, 21. ožujka, obilježavamo Svjetski dan osoba s Down sindromom. Datum je izabran kako bi označio jedinstvenost Downova sindroma u trisomiji 21. kromosoma.

Downov sindrom genetski je poremećaj koji je uzrokovan prisutnošću jednog kromosoma viška na 21. paru kromosoma (dva umjesto tri) i nastaje u trenutku začeća. Svjetski dan osoba s Down sindromom prvi je put obilježen u Singapuru 2006. godine, a danas će se mnoge organizacije diljem svijeta pridružiti ovoj proslavi kroz brojne događaje i aktivnosti. Simbol Dana Down sindroma su šarene čarape. Nošenjem šarenih čarapa pokazuje se podrška borbi osoba s Down sindromom kako bi se što bolje integrirali u naše društvo. Neka različitost bude naše bogatstvo i naša snaga!