Društvene mreže

Prateći nas među prvima ćete saznati najnovije vijesti i događaje iz zemlje i svijeta, a vaši komentari i stavovi o određenim temama pomoći će nam da saznamo što vam se sviđa, a što ne. Na taj ćete način uspostaviti interakciju s ostalim korisnicima te se aktivno uključiti u rasprave o temama koje vas zanimaju.

Pratite nas!

INSTAGRAM

 

Vijesti

Vladimir Ham: Gradska subvencija APN-ovih kredita

Utorak, 11 Svibanj 2021 08:25
Objavljeno u Novosti
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Osijek 11.05.2021. - Vladimir Ham, kandidat za gradonačelnika Osijeka i nositelj liste za Gradsko vijeće koalicije HNS, HSS i NS-REFORMISTI danas je održao konferenciju za medije u Dunavskoj ulici, ispred kućnog broja 5 A,  na mjestu gdje će biti ulaz u buduće APN- ovo naselje. Na tome će se mjestu graditi dvije stotine stambenih jedinica koje će Osječanima biti ponuđene za kupovinu po povlaštenim uvjetima.

Znamo da s obzirom na indeks razvijenosti Osijeka APN-ova subvencija iznosi 33% anuiteta kredita na 5 godina, plus godinu dana za svako dijete koje postoji u obitelji i dvije godine za svako novorođeno dijete u tom razdoblju kreditiranja. Ono što mi želimo napraviti je povećati tu subvenciju gradskim sredstvima na 51% koliko iznosi subvencija za nerazvijene općine u Republici Hrvatskoj kako bismo mladim osječkim obiteljima još više olakšali nekakav ulazak u samostalni život.“ poručio je Vladimir Ham

Prema računicama i trenutnom interesu mladih obitelji za kreditiranje APN-ovih stanova to bi značilo godišnje izdvajanje iz gradskog proračuna od deset milijuna kuna.

Smatramo da s obzirom na konsolidirane financije grada i na dobar cash-flow to ne bi trebao biti problem, a ova demografska mjera je jedna konkretna stvar koja bi itekako pomogla da mlade obitelji ostaju u Osijeku i ne sele ni u Zagreb, a kamoli u inozemstvo. Ono što dodatno želimo u ovoj priči naglasiti, a veže se na naše aktivnosti koje smo imali u pretkampanji, velika bi nam želja bila kada bi ovo naselje koje će niknut, nosilo žensko ime s obzirom na to da smo u gradskoj četvrti Industrijska četvrt, tu nadomak dvorca Mačkamama, da se ovo naselje zove Vijenac Pauline Herman. To bi bila jedna lijepa gesta i prema ženama u povijesti našega grada, a svakako i prema ženi koja je ovaj dio grada uvelike obilježila.“ rekao je Vladimir Ham, kandidat za gradonačelnika Osijeka i nositelj liste za Gradsko vijeće koalicije HNS, HSS i NS-REFORMISTI.

Pojasnio je kako sredstva za kreditiranje nisu mala, ali vjeruje da ih nije problem izdvojiti ako se računica napravi dobro.  Pozvao je sve Osječanke i Osječane da se jave u APN ukoliko su zainteresirani jer će dinamika izgradnje ovisiti o interesu za kupovinu APN-ovih stanova. 

Svi vi koji razmišljate o tome da bi se htjeli skućiti na ovako jedan vrlo prihvatljiv financijski način, javite se u APN i činimo grad ponosnim!“ zaključio je Vladimir Ham.