Društvene mreže

Prateći nas među prvima ćete saznati najnovije vijesti i događaje iz zemlje i svijeta, a vaši komentari i stavovi o određenim temama pomoći će nam da saznamo što vam se sviđa, a što ne. Na taj ćete način uspostaviti interakciju s ostalim korisnicima te se aktivno uključiti u rasprave o temama koje vas zanimaju.

Pratite nas!

INSTAGRAM

 

Vijesti

Vladimir Ham: Holding – milijunske uštede za sustav

Nedjelja, 09 Svibanj 2021 17:08
Objavljeno u Novosti
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Osijek, 08.05.2021. - Na današnjoj konferenciji za medije, održanoj kod pješačkog mosta na osječkoj Promenadi, Vladimir Ham, kandidat koalicije HNS, HSS i NS-REFORMISTI za gradonačelnika Osijeka, predstavio je program „Holding – milijunske uštede za sustav“.

„Kao gradonačelnik predložit ću osnivanje Holdinga, koji će okupiti gradske tvrtke pod jedan krov i tako donijeti milijunske uštede već u prvom mandatu. Ideja osnivanja Holdinga je nešto što vodi ka ekonomičnosti poslovanja i velikim uštedama za cijeli gradski sustav. Realno, danas gradske tvrtke funkcioniraju svaka za sebe, ali objedinjavanjem svih gradskih društava u jedno radila bi se i objedinjena nabava roba i usluga, koja daje sinergijski efekt koji se danas premalo koristi, dok bi u slučaju Holdinga bio pravilo.“ poručio je Vladimir Ham, kandidat koalicije HNS, HSS i NS REFORMISTI za gradonačelnika Osijeka.

Nadalje, Vladimir Ham je iznio podatak kako naknade članovima nadzornih odbora pojedinačnih tvrtki u sustavu Grada Osijeka danas prelaze tri milijuna kuna u jednom mandatu.

„Osnivanjem Holdinga bismo desetkovali troškove naknada jer bi postojao samo jedan nadzorni odbor, a tim sredstvima se mogu raditi i ozbiljnije investicije i zahvati u komunalnom i društvenom sektoru.“ pojasnio je Ham, rekavši kako bi pokretanje riznice na razini gradskog proračuna donijelo veću kontrolu i ekonomičnost u upravljanju sustavom gradskih ustanova.