Društvene mreže

Prateći nas među prvima ćete saznati najnovije vijesti i događaje iz zemlje i svijeta, a vaši komentari i stavovi o određenim temama pomoći će nam da saznamo što vam se sviđa, a što ne. Na taj ćete način uspostaviti interakciju s ostalim korisnicima te se aktivno uključiti u rasprave o temama koje vas zanimaju.

Pratite nas!

INSTAGRAM

 

Vijesti

Ivica Mandić kandidat za župana OBŽ ispred platforme Pokret za Slavoniju

Srijeda, 21 Travanj 2021 16:19
Objavljeno u Novosti
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Osijek, 21.04.2021. - Danas je u Osijeku, u velikoj dvorani Stare pekare, ispred platforme Pokret za Slavoniju predstavljen HNS-ov Ivica Mandić kao kandidat za župana Osječko-baranjske županije. Kandidati za zamjenike župana su HNS-ov Bojan Amanović i nezavisna Lidija Gavrić.

Okupljene je uvodno pozdravio Danijel Ilić, predsjednik Županijske organizacije HNS-a OBŽ.

Predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj poručio je kako Pokret za Slavoniju ima začetke već dugi niz godina, a posebno je zadovoljan što ima podršku Zorana Vinkovića i Dinka Burića.

„Građanke i građani 16. svibnja imaju izbora i alternativu – i za župana i za županijsku listu. Platforma Pokret za Slavoniju je stranačka, nadstranačka i nestranačka! Odličan je spoj više stranaka i nestranačkih kandidata te će građanima pružiti kvalitetnu, konkretnu i umjerenu politiku s idejama, projektima i rezultatima.“ rekao je predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj.

Okupljenima se obratio Zoran Vinković, bivši gradonačelnik Grada Đakova poručivši da je glas za Mandića glas za potrebne promjene: „Izuzetna mi je  čast, ali i zadovoljstvo dati bezrezervnu podršku kandidatu Ivici Mandiću, mom prijatelju i dugogodišnjem političkom suradniku, jer smatram da su Slavoniji i Baranji, a posebno Osječko-baranjskoj županiji, potrebne stvarne i korjenite promjene da prestanemo biti regija i županija iz koje se odlazi, a postanemo ona u koju se dolazi.“  Vinković je pojasnio je kako HDZ-ova politička vertikala nije donijela ništa dobroga te kako priče o njihovom Projektu Slavonija nisu točne, s obzirom na činjenicu da nam mladi i dalje odlaze trbuhom za kruhom, umirovljenici i dalje žive na rubu siromaštva, a radnici su opterećeni izuzetno niskim plaćama.

„U potpunosti i iskreno dajem potporu Pokretu za Slavoniju! Svi koji žele pomoći Slavoniji i Baranji dobro su došli. Svi koje se trude nešto dobro napraviti za sve ljude u Slavoniji i Baranji imaju moju osobnu potporu, ali i potporu mojih suradnika. Zato želim svim našim sugrađankama i sugrađanima  poručiti da 16. svibnja budu svjesni da postoji jedna ovakva platforma i pokret, koji okuplja i stranke i nestranačke osobe, odnosno sve one kojima je Slavonija na prvom mjestu. Ujedinimo sve svoje snage, svoje intelektualne i sve druge sposobnosti i radimo svi zajedno na stvaranju boljih uvjeta za život u našem kraju!“ rekao je Dinko Burić, gradonačelnik Grada Belišća i nezavisni kandidat za treći gradonačelnički mandat.