Društvene mreže

Prateći nas među prvima ćete saznati najnovije vijesti i događaje iz zemlje i svijeta, a vaši komentari i stavovi o određenim temama pomoći će nam da saznamo što vam se sviđa, a što ne. Na taj ćete način uspostaviti interakciju s ostalim korisnicima te se aktivno uključiti u rasprave o temama koje vas zanimaju.

Pratite nas!

INSTAGRAM

 

Vijesti

Vladimir Ham: Upravni odjel za mlade, demografiju i populacijsku politiku – mladi trebaju biti kreatori politika za mlade!

Utorak, 13 Travanj 2021 16:13
Objavljeno u Novosti
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Osijek, 13.04.2021. - Vladimir Ham, HNS-ov kandidat za gradonačelnika Osijeka danas je u prostoru Stare Pekare predstavio osnivanje Upravnog odjela za mlade, demografiju i populacijsku politiku, kao točku svog programa. Pojasnio je kako je od iznimne važnosti da politike i programi o kojima se razgovara ne budu općenite fraze i floskule, nekakve prazne priče, nego da se razgovara o konkretnim projektima i rješenjima za probleme. Naveo je kako je razgovor s organizacijom mladih Mladforma bio od velike važnosti.

„Naime, nasuprot svim predizbornim političkim obećanjima kako Osijeku treba vratiti „stari sjaj“, imamo jedan dobar dio naših sugrađana koji nema jasan pojam o tome što znači stari sjaj, jer onda nisu niti bili živi. Današnji mladi razmišljaju i komuniciraju na potpuno drugačiji način. Tu su tehnologije koje mnogi stariji uopće ne razumiju. Dakle, potrebno je, ako ćemo se fokusirati na mlade – a hoćemo, stvar napraviti kako treba. A to znači mladima prepustiti odlučivanje o onome što je njima važno.“ rekao je Vladimir Ham. Pojasnio je kako često u šumi gradskog sustava mladi ne znaju točno kome se treba obratiti, jer svaki upravni odjel ima jedan segment života mladih, bilo da se radi o kulturi, obrazovanju, sportu ili zdravlju.

„Zato smatram da je potrebno tu cijelu priču staviti pod jednu kapu. Upravni odjel za mlade, demografiju i populacijsku politiku bi bio novi odjel koji bi uz nove politike i nove stvari koje bi mladi sami predlagali, preuzeo i neke od stvari koje su već sada u sustavu pod kapom nekih drugih odjela, primjerice stipendiranje ili sufinanciranje potpomognute oplodnje. To su sve stvari koje se tiču mladih ljudi i mladih obitelji i koje bi sve mogle pronaći svoje mjesto pod jednom kapom.“ poručio je Ham, objasnivši zašto osnivanje novog upravnog odjela.

„Upravni odjel znači i vlastitu stavku u proračunu. To je ono što je važno za znati jer stavke u proračunu se raspoređuju po upravnim odjelima i njihovim potprogramima. Zato je važno da ova politika za mlade ima svoje mjesto. Ono što je bitno  - neki mladi odlaze i tome smo svjedoci. Imam dojam da previše vremena trošimo na polemike tko odlazi, zašto odlazi, umjesto da se koncentriramo na to da tu stvar i zaustavimo, ali i da privučemo i nove mlade da u naš grad dođu, jer smo i mi nekome zapad. I mi smo nekome mjesto, kao grad ugodnog življenja, gdje mladi žele ostati i zasnovati svoju obitelj i podizati svoju djecu. Idemo se koncentrirati na to i pustimo mlade da sami odluče što je njima važno i na koji način će se te politike provoditi. Idemo vratiti povjerenje mladih u politiku na način da mladi budu kreatori politika za mlade! „ zaključio je Vladimir Ham, HNS-ov kandidat za gradonačelnika Osijeka.