Društvene mreže

Prateći nas među prvima ćete saznati najnovije vijesti i događaje iz zemlje i svijeta, a vaši komentari i stavovi o određenim temama pomoći će nam da saznamo što vam se sviđa, a što ne. Na taj ćete način uspostaviti interakciju s ostalim korisnicima te se aktivno uključiti u rasprave o temama koje vas zanimaju.

Pratite nas!

INSTAGRAM

 

Vijesti

Dan crvenih haljina

Petak, 07 Veljača 2020 16:46
Objavljeno u Novosti
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Osijek, 07.02.2020. - Akciji „Dan crvenih haljina“, koja se održava od 5. do 7. veljače, priključila se i Ženska inicijativa Hrvatske narodne stranke.

Cilj akcije je podizanje svijesti o karakteristikama i specifičnostima moždanog udara kod žena. Moždani udar je treći vodeći uzrok smrtnosti i prvi uzrok invalidnosti kod žena.

Većina moždanih udara može se prevenirati zdravim načinom života te liječenjem prisutnih čimbenika, koje je pak potrebno unaprijed prepoznati. Najvažniji korak u borbi protiv moždanog udara u žena je edukacija – poznajemo li uzroke možemo promijeniti način života i smanjiti rizike, a znanje o simptomima pomoći će nam da pravovremeno reagiramo i tako pomognemo sebi ili drugima ako do moždanog udara ipak dođe.