Društvene mreže

Prateći nas među prvima ćete saznati najnovije vijesti i događaje iz zemlje i svijeta, a vaši komentari i stavovi o određenim temama pomoći će nam da saznamo što vam se sviđa, a što ne. Na taj ćete način uspostaviti interakciju s ostalim korisnicima te se aktivno uključiti u rasprave o temama koje vas zanimaju.

Pratite nas!

INSTAGRAM

 

Vijesti

Održana Izborna skupština Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke OBŽ

Nedjelja, 01 Ožujak 2020 17:52
Objavljeno u Novosti
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Osijek, 01.03.2020. - Danas je u Osijeku održana Izborna skupština Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke. Uz predsjednika i potpredsjednike, delegati ŽO HNS OBŽ birali su članove Predsjedništva i tajnika.

Tijekom prezentacije dosadašnjeg rada na mjestu predsjednika ŽO HNS OBŽ Vinko Ručević se zahvalio svima koji su doprinijeli razvoju HNS-a i naglasio je kako se HNS u OBŽ potvrdio i nastavlja potvrđivati kao snažna i konstruktivna stranka, te da od novog vodstva očekuje nastavak razvoja organizacija u županiji.
Za predsjednika Županijske organizacije HNS-a Osječko-baranjske županije izabran je Danijel Ilić iz Osijeka, dok će dužnost potpredsjednika obnašati Ivica Mandić iz Đakova i Bojan Tojagić iz Osijeka, dok je za tajnika izabran Zvonimir Bratić iz Čepina.
Novoizabrani predsjednik Danijel Ilić, zahvalio se je na časti i ukazanom povjerenju te je naglasio kako je pred nama je novo izazovno razdoblje, novi izborni ciklus na državnoj razini. „Moj je cilj i zadatak u sljedećim mjesecima pripremiti teren u OBŽ na izbore i probuditi poneku HNS ovu organizaciju na terenu koja se uspavala. Članstvo je ono što je HNS oduvijek činilo velikim i donosilo rezultate koji su uvijek nadmašivali statističke rejtinge. Tako će to biti i ovaj put.“ rekao je Ilić.
Predsjednik Hrvatske narodne stranke Ivan Vrdoljak izjavio je da će stranka na predstojećim parlamentarnim izborima nastupiti samostalno, a nakon izbora će razgovarati s onima koji nas neće vraćati u ideološke podjele i Drugi svjetski rat. Čestitao je novoizabranom vodstvu županijske organizacije naglasivši kako je ovo novi početak u najboljem smislu tog izraza, zahvalivši prethodnom vodstvu na ustrajnosti i hrabrosti u vođenju organizacije u izazovnom vremenu iza nas.
Delegati skupštine Županijske organizacije HNS Osječko – baranjske županije danas su jednoglasno podržali kandidaturu Predraga Štromara za predsjednika HNS, te Stjepana Čuraja za zamjenika predsjednika stranke na nadolazećem stranačkom saboru u travnju.