Društvene mreže

Prateći nas među prvima ćete saznati najnovije vijesti i događaje iz zemlje i svijeta, a vaši komentari i stavovi o određenim temama pomoći će nam da saznamo što vam se sviđa, a što ne. Na taj ćete način uspostaviti interakciju s ostalim korisnicima te se aktivno uključiti u rasprave o temama koje vas zanimaju.

Pratite nas!

INSTAGRAM

 

Vijesti

Dan općine Podgorač

Utorak, 13 Veljača 2018 15:44
Objavljeno u Novosti
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Podgorač, 13.02.2018. – Danas je obilježen dan općine Podgorač čiji je zaštitnik sv. Valentin. Svečanu sjednicu općinskog vijeća vodio je načelnik Goran Đanić, predsjednik podružnice HNS Podgorač, a sjednici su prisustvovali brojni gotni i uglednici iz političkog i kulturnog života Osječko-baranjske županije. Među njima i saborski zastupnik i predsjednik Slavonsko-baranjskog regionalnog saveza Stjepan Čuraj, županijski vijećnik i predsjednik Županijske organizacije HNS-a Vinko Ručević,  predsjednik Kluba HNS-a u Županijskoj skupštini Ivica Mandić, načelnik općine Satnica Đakovačka i predsjednik Podružnice HNS Satnica Đakovačka Željko Šimić, predsjednik Podružnice HNS-a Đakovo Vladimir Koren, predsjednik Podružnice HNS Belišće Slavko Marjančević, predsjednik podružnice HNS Feričanci Mirko Jurčević, predsjednik Podružnice HNS Petrijevci Miroslav Jocić, popredsjednici osječke Podružnice HNS-a Marin Babić i Danijel Ilić, tajnik Županijske organizacije HNS-a Bojan Tojagić, glasnogovornik Županijske organizacije HNS-a Vladimir Ham i tajnik Županijske organizacije mladih HNS-a Nikola Čuraj.

Svečanu sjednicu općinskog vijeća otvorio je načelnik Goran Đanić koji se zahvalio svima prisutnima na dolasku, a zatim je ukratko prisutne upoznao sa poviješću mjesta Podgorač. Istaknuo je kako svih ovih proteklih godina dok je bio načelnik općine bila mu je iznimna čast voditi brigu o svih 9 mjesta u općini Podgorač, a zatim je prisutne podsjetio na sve odrađene projekte i realizirane investicije, te najavio nove projekte kojima je za cilj podići standard življenja mještana općine Podgorač.

„Trudimo se da sva naselja općine Podgorač postanu mjesta u kojima će biti ugodno živjeti, boraviti i raditi. Još je puno toga što se može i mora učiniti u narednim godinama.  Radimo kako bi općina Podgorač bila na radost i zadovoljstvo svih stanovnika“ istaknuo je Goran Đanić prije nego li je govornicu ustupio predsjedniku Županijske skupštine Osječko-baranjske županije Draganu Vulinu, a zatim i saborskom zastupniku iz IV. izborne jedinice i predsjedniku Slavonsko-baranjskom regionalnog saveza Stjepanu Čuraju.

Stjepan Čuraj se prvo zahvalio mještanima svih naselja općine Podgorač na iskazanom domaćinstvu ovoga događanja, a posebno zahvalu je uputio domaćinu načelniku općine Goranu Đaniću. Osvrnuo se na suradnju sa mještanima Podgorača, koja traje više od deset godina, a zbog koje se osjeća „kao kod kuće“ svaki put kada dođe u bilo koje naselje u općini Podgorač.

„Tko može bolje znati o životu u naseljima općine Podgoraču nego sami stanovnici tih mjesta. Politika mora predstavljati narod i narod mora biti u fokusu politike! Činjenica da neka mjesta još uvijek nemaju riješenu komunalnu infrastrukturu ali i sve ostale potrebe ili problemi trebaju nas potaknuti da zajedničkim snagama radimo više kako bi ostvarili viziju načelnika općine Gorana Đanića o Podgoraču kao mjesta u kojem će biti ugodno živjeti, boraviti i raditi“ zaključno je istaknuo Stjepan Čuraj.